Docenten

Josien de Graaf

Ik ben Josien de Graaf, artistiek leidster van de Jeugdtheaterschool Zeeland. Al 24 jaar heb ik de leukste baan die ik me maar kan bedenken. Werken met kinderen en jongeren, toneelstukken schrijven, presentatieweekends organiseren, prachtige voorstellingen bekijken en leuke docenten zoeken en vinden. Met elkaar een creatieve gezellige Jeugdtheaterschool zijn, waar iedereen zich fijn voelt.

Job van der Wal

Met een diploma in pantomime mag ik door heel Europa lesgeven, voorstellingen en entertainment verzorgen. Daarnaast dans ik veel en ben ik ook acteur.
Ik vindt het heerlijk om kennis te kunnen overdragen en op een speelse, positieve en humoristische manier deelnemers te stimuleren in hun ontwikkeling.

Elleke Cremers

Ik ben Elleke Cremers. Al 15 jaar ben ik met veel plezier aan het werk als theaterdocent. Daarnaast ben ik yogadocent. Dat doe ik los van elkaar, maar ik zoek ook weleens naar de combinatie. Ik geef lessen op verschillende plekken en scholen en dus ook op de Jeugdtheaterschool Zeeland. Heel leuk vind ik dat. Mijn jongste cursist is op dit moment 3 en mijn oudste 83, met alle leeftijden ertussen. Heel afwisselend dus.

Roos zwigtman

Hoi! Ik ben Roos, als meisje van 9 ooit zelf begonnen op de Jeugdtheaterschool Zeeland met lessen en ik geef nu alweer 8 jaar zelf theater lessen. Ik maak het liefste voorstellingen vanuit mooie verhalen. Dit jaar maak ik ook weer een voorstelling in het kader van theater na de Dam, een voorstelling met jongeren over jong zijn in de Tweede Wereldoorlog, op locatie in de meivakantie, zorg dat je er bij bent!

Marcos Valster da Costa Feirreira

Mijn naam is Marcos Valster Da Costa Feirreira. Sinds ik afgestudeerd ben aan de Academie voor Theater in Tilburg ben ik Verbonden aan de Jeugdtheaterschool Zeeland. De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik als theater- en bewegingsdocent les gegeven aan verschillende groepen. Op dit moment ben ik vooral actief als acteur, in o.a. jeugdvoorstellingen in samenwerking met Jeugdtheaterschool Zeeland, in de voorstellingen <i>Grijs Gebied </i>en <i>Voetstuk</i>. Ik ben ook theatermaker van jongerenprojecten over maatschappelijke thema’s, zoals <i>Congo Square</i>, een voorstelling in het teken van 150 jaar afschaffing van de Nederlandse slavernij. Daarnaast kun je mij nog steeds geregeld tegenkomen als bewegingsdocent bij producties en verschillende projecten. Foto: Enya Logister

Anne Zweemer

Ik ben Anne Zweemer, docent bij de Jeugdtheaterschool Zeeland. Het geven van theaterlessen en het maken van voorstellingen geeft mij enorm veel plezier. Zelf heb ik toen ik tien jaar was op de Jeugdtheaterschool gezeten. Na de opleiding in Rotterdam (mbo Theater) wilde ik graag naar de JTSZ terug, maar nu om les te geven. Dat doe ik nu alweer vijf jaar met heel veel plezier. Naast jeugdtheater maak ik ook theater met mensen die een beperking hebben. Ik krijg altijd weer inspiratie van alle fantasierijke acteurs, daarom vind ik het ook interessant om de input van spelers te gebruiken bij het maken van een voorstelling. Wat ik het aller gaafst vind is wanneer de groep ervoor durft te gaan en niets te gek is.

Sara Zwigtman

Mijn naam is Sara Zwigtman en op mijn negende begon ik zelf met toneellessen op de JTSZ bij mijn moeder Josien de Graaf als docent.

Daar begon mijn theater carrière. In 2016 studeerde ik af aan de academie voor theater in Tilburg en kwam ik terug op de leukste jeugdtheaterschool van Nederland. Maar nu als docent.

Al jaren geef ik met veel plezier les aan de leuke kinderen van de jeugdtheaterschool.

Mijn lessen zitten vol verbeelding. En spelenderwijs leer je de technieken van het acteer vak aan.

In mijn producties werk ik altijd met de groep samen naar een mooi verhaal toe en zorg ik dat iedereen een succes ervaring heeft.

Marieke van Dijk

Mijn naam is Marieke. Ik werk al lang bij Jtsz. Ik werk als speldocent en ik zing ook met de groepen. Het leukst vind ik ‘t om mooie voorstellingen te maken waar t publiek veel aan beleeft.

Jora Mohlman

Mijn naam is Jora Mohlmann. Ik ven vader van twee prachtige dochters. Als dramadocent geef ik sinds 2013 als op RGO Middelharnis en al sinds 2006 aan Jeugdtheaterschool Zeeland. Ik maak jaarlijks meerdere theatervoorstellingen, waaronder ook musicals. Het belangrijkste in mijn lessen vind ik dat je aandacht hebt voor elkaar. Bij het maken van voorstellingen zorg ik er altijd voor dat iedere speler op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd.

 

 

 

                                                                                                                            

Marja de Kan

“All the world is a stage and we are merely players” zei Shakespeare. En dat is precies waarom ik al ruim twintig jaar niet meer van de toneelvloer ben weg te slaan. Mijn liefde voor uit het leven gegrepen verhalen. Het toneel is een geweldige vrijplaats om te kunnen spelen en ontdekken en verhalen met elkaar te kunnen delen. Op de Academie voor Spel en Theater leerde ik spelen en werken vanuit beweging. De tekst komt daar uit voort.

Inmiddels werk ik naast de JTSZ voornamelijk als docent Engels en docent Drama in het voortgezet onderwijs.

Marijke de Lange

Ik ben Marijke en ik mag de allerjongsten van JTSZ laten kennismaken met toneel! Tijdens Kleintje toneel geniet ik van de speelsheid, het fantasierijke en de creativiteit waar kinderen juist op jonge leeftijd zo sterk in zijn. Een plek creëren waar hier alle ruimte voor is doe ik het allerliefst.
Als docent Kleintje toneel, als pedagoog of met mijn eigen kindercafé.
Plezier maken en het spelen met verbeelding staan in mijn lessen centraal.