Theater na de Dam

Op 4 mei, herdenkingsdag, om 21:00 uur presenteert Theater Na de Dam elk jaar ruim 100 voorstellingen over de Tweede Wereldoorlog in heel Nederland. In Zeeland doet de Jeugdtheaterschoolzeeland al negen jaar mee.

Theatermaker Roos Zwigtman gaat in de week voorafgaand aan de Dodenherdenking met jongeren aan de slag. Zij gaan in gesprek met ouderen die WO II hebben meegemaakt. Zo wordt er een mooie voorstelling gemaakt, gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Dit jaar, 2024, was er een intensieve samenwerking met het Etty Hillesum Huis. Etty Hillesum is geboren in Middelburg. In 1943 is deze Joodse vrouw vermoord in Auschwitz. Haar dagboeken zijn uitgegeven en wereldwijd vertaald.

De voorstelling Wacht op mij, die dit jaar gespeeld werd is gebaseerd op de verhalen van Etty Hillesum. In deze voorstelling wordt er gezocht naar de verbinding tussen haar gedachtengoed en de verhalen van de overlevenden waarmee is gesproken.

Benieuwd naar de voorstelling van dit jaar?

Bekijk dan de aftermovie!

Aftermovie Wacht op mij

Leerlingen over Theater na de Dam 2024

Tijdens de repetities voor Theater na de Dam 2024 scheven een aantal leerlingen een verslagje over hun ervaringen. Benieuwd naar wat er allemaal gebeurde tijdens de voorbereidingen van de voorstelling Wacht op mij? Lees dan onderstaande verslagjes. 

IMG_2784

Verslagje Sanne

Vandaag zijn we gestart met lees meer…

IMG_2783

Verslagje Danischa

Het was 20 april en het was lees meer…

IMG_2786

Verslagje Valerie

De tweede repetitiedag van lees meer…

IMG_2785

Verslagje Lisa

Het is vandaag woensdag en lees meer…