Voorstelling 'Eindstand' vertelt verhalen van de veelzijdige Middelburgse wijk Dauwendaele

Premiere op zondag 29 oktober bij voetbalclub FC Dauwendaele.

Toen theatermaker Sara Zwigtman in de Middelburgse wijk Dauwendaele ging wonen ontdekte ze dat de wijk die regelmatig negatief in het nieuws komt veel meer verhalen te vertellen heeft! Ze ging in gesprek met jonge en oude inwoners met als resultaat de voorstelling ‘Eindstand’. Op zondag 29 oktober om 14.00 uur vindt bij FC Dauwendaele in Middelburg de première van de voorstelling ‘Eindstand’ plaats en de toegang is gratis. 

Verhalen uit de wijk Dauwendaele                                                                                                                                            Het initiatief van de voorstelling Eindstand komt van Theatermaker Sara Zwigtman. Na haar studie in Dordrecht kwam ze terug in Zeeland wonen, in de wijk Dauwendaele. Sara ontdekte dat de wijk veel meer te bieden heeft dan het negatieve beeld wat buitenstaanders soms hebben. Ze besloot met inwoners in gesprek te gaan te gaan en hun verhalen tot leven te laten komen in de voorstelling ‘Eindstand’. Zo sprak ze met vele jongeren, bezoekers van ontmoetingsplek het Pennywafelhuis, ouderen die dansen bij balletschool Suzanne de Jong en met leden van de voetbalclub FC Dauwendaele. 

Eindstand’: door Zeeuwse jongeren van het Jeugdtheaterhuis Zeeland                                                                             ‘Hoe eerlijk is de wedstrijd als je al met 3-0 achterstand begint? Eindstand is een voorstelling over winst en verlies in het leven. De jongeren van de Jeugdtheaterschool laten met hun theater, spel en dans het publiek verder kijken dan het beeld wat er heerst van de wijk Dauwendaele. Ontdek de mooie én de lelijke kanten en de verhalen die spelen onder de inwoners; dromen van mensen na een vluchtverleden, verlangens van jongeren en angst van ouderen.

Gespeeld door jongeren van de Jeugdtheaterschool Zeeland onder leiding van Sara Zwigtman (regie). Met dans door leerlingen van Balletschool Suzanne de jong in samenwerking met Marcos Valster da Costa Ferreira (beweging) en Wissem Ziadi (muziek). 

Zondag 29 oktober 2023, 14.00 uur Voetbalclub FC Dauwendaele (Kruimolenlaan 123, Middelburg) Toegang tot de voorstelling is gratis.