Info & Nieuws

ZOMERTHEATERWEKEN
info: josien@tbeest.nl
week 1
14 augustus t/m 18 augustus VOL
week 2
22 augustus t/m 26 augustus VOL

JONGE PERFORMERS GEZOCHT!


Wij zoeken jonge performers voor het project Congo Square!
Hou jij van acteren, schrijven, dansen en/of muziek maken? Wil jij je vaardigheden naar een next level brengen? Wil jij je verdiepen in de afschaffing van de slavernij en wat die slavernij nu nog voor impact
heeft op ons? Ben jij tussen de 14 en 21 jaar? Wil jij andere jonge artiesten ontmoeten?

Doe mee aan CONGO SQUARE, een project van acteur en theatermaker Marcos Valster Da Costa Ferreira en Choreograaf Jewel Jammah Riemens. Congo Square is een voorstelling/mini festival in Podium ’t Beest op 24 juni 2023.

Door het hele pand van het ‘t Beest zijn jongeren aan het performen en kun je luisteren naar livemuziek, spoken word en poëzie en kun je kijken naar theaterscenes en dans. Wil jij onderdeel zijn van dit bijzondere project? Schrijf je dan in via marcos_mike@hotmail.com vermeld even je discipline: muziek, theater, dans, spoken word, poëzie (kunnen er ook meerdere zijn) waarom je mee wil doen (in het kort) en wat jouw (podium) ervaring is. INSCHRIJVEN kan vanaf nu!

Congo Square is een project van de Jeugdtheaterschool Zeeland in samenwerking met Keti Koti Zeeland, ZB Bibliotheek van Zeeland/ Kunstbende, Podium ’t Beest en het ADB. Congo Square is een project in het teken van het herdenkingsjaar slavernijverleden. Dit jaar herdenken en vieren we dat het 150 jaar geleden is dat de slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen werd afgeschaft.

Op 24 juni vertelt een groep diverse jongeren uit Zeeland over hoe het slavernij- en koloniale verleden doorwerkt in hun persoonlijke leven. Deze persoonlijke verhalen tonen ze in de vorm van theater, dans, muziek en/of spoken word – poëzie. Het initiatief van dit project komt van acteur en theatermaker Marcos Valster Da Costa Ferreira. Hij speelde al eerder een theatersolo over dit thema, waarmee hij ook langs Zeeuwse scholen tourde. Op dit moment speelt hij in ‘’KOSMOS – over waarom we zo kijken naar het verschil’’ een coproductie van Het Laagland en Toneelgroep Maastricht. Marcos maakt graag theater voor jongeren en/of met jongeren. Bij die voorstellingen staan maatschappelijke thema’s centraal en werkt hij het liefst vanuit persoonlijke verhalen van jongeren en van zichzelf. Samen met Choreograaf Jewel Jammah Riemens en een aantal jonge performers maakt hij deze bijzondere voorstelling.

BELANGRIJKE INFO!!

We spelen in het weekend van 24 en 25 juni. De KICK-OFF van het project is op zaterdag 13 mei.
De repetities zijn in GOES op: 4, 10, 14, 17, 18, 21 en 23 juni (op doordeweekse dagen in de avond) Het zijn lange intensieve dagen waarin we in het thema slavernij duiken, we jou als performer willen uitdagen en je andere toffe jongeren gaat ontmoeten.

Het is belangrijke dat je alle repetities kan, mocht je nou echt 1 of 2 repetities niet kunnen maar wel heel graag mee willen doen! Geef dat dan aan in je mail naar Marcos ( marcos_mike@hotmail.com )