ffed9030-87eb-434f-bf76-55b489c09159

Meld je aan voor theater na de dam 2024


OPROEP BIJZONDER PROJECT VOOR JONGEREN (vanaf 13 jaar)
De Jeugdtheaterschool Zeeland zoekt spelers voor het project Theater Na de Dam
Ben jij tussen de 13 en de 21 jaar oud. Hou je van toneelspelen en zou je het leuk vinden om samen met een groep gemotiveerde jongeren, in de meivakantie en een aantal repetities daaraan voorafgaand, aan een voorstelling te werken geef je dan op voor ‘Theater na de dam’.
Theater Na de Dam is een Nederlandse theater manifestatie die jaarlijks plaatsvindt op de avond van de Nationale Dodenherdenking.
Voor het negende jaar doet de Jeugdtheaterschool Zeeland mee aan dit project. Onder leiding van theatermaker Roos Zwigtman maak je een voorstelling.
Op basis van gesprekken die jullie zelf voeren met ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt wordt er een theatertekst gemaakt en een mooie locatie voorstelling.
 
Dit jaar wordt de voorstelling gespeeld in het Etty Hillesumhuis in Middelburg, ook zullen de repetities hier plaatsvinden (molenwater 77).
Etty Hillesum geboren in Middelburg groeide op in een Nederlands-Joodse familie en werd tijdens de tweede Wereldoorlog vermoord in Auschwitz. Wat overbleef waren dagboeken en brieven. Deze verhalen zullen de basis vormen voor de voorstelling aangevuld met verhalen van overlevenden van de oorlog waar we mee in gesprek zullen gaan.
 
 
De voorstelling zal in première gaan op 4 mei om 21:00 uur in Middelburg aansluitend op de Dodenherdenking. In heel Nederland wordt er op dat moment d.m.v. theater door jongeren stilgestaan bij de Tweede Wereldoorlog.
Beschikbaarheid:
– We zullen een x aantal keer samenkomen voor de interviews van de ouderen die de oorlog hebben meegemaakt. De data hiervoor worden later gepland.

- 14 april  17.00 uur kennismaking met de groep en voorbereiden jongerendag (locatie: Westwal 45 in Goes) 

- Zaterdag 20 april is de jongeren dag (in Amsterdam). En hebben we contact met alle andere jongerengroepen in Nederland. Treintickets worden vergoed en we reizen samen met het ov.

Meivakantie: 
- 29 april t/m 4 mei
Het is belangrijk dat je bij alle repetities aanwezig kunt zijn. 
De repetities zullen plaatsvinden in Middelburg op de locatie Molenwater 77.
 
We vragen van de deelnemers een kleine bijdrage van: € 40,– voor eten en drinken tijdens de repetitiedagen en eventuele kosten voor kostuums/decor/flyer.
 
Wil je hier aan mee doen? Geef je dan op met een korte motivatie waarom jij graag mee wilt doen aan dit project.
Op basis hiervan zullen we een groep vormen. Je kan je aanmelden door te mailen naar rzwigtman@gmail.com
Zet je naam, telefoonnummer en leeftijd in deze mail en een korte motivatie.
Vermeld dat het om het project Theater Na de Dam gaat.
Het is niet alleen voor leerlingen die lid zijn van de Jeugdtheaterschool! Iedere jongere van 13 jaar of ouder mag reageren.